Inspiratie Een uitvaartverzekering biedt ruimte om te rouwen

Een uitvaartverzekering biedt ruimte om te rouwen

Een uitvaartverzekering biedt ruimte om te rouwen

Hoever ga je in je wensen

Hoeveel je spaart, hangt onder meer samen met het moment waarop je de verzekering afsluit. Hoe vroeger je begint, hoe lager de premie. We maken bij Sereni een duidelijk onderscheid: het verzekeren van de kosten van je uitvaart heeft niets te maken met het regelen van je uitvaart. Dat doe je niet met een uitvaartverzekeraar, dat doe je met je uitvaartplanner. Vraag jezelf ook af of je alles wel tot in detail op papier of online moet vastleggen. Ook de uitvaartsector evolueert en nieuwe innovaties worden geregeld gelanceerd. Hou je opties dus toch nog een beetje open.

Praat met je naasten over hoe je uitvaart er in grote lijnen zou kunnen uitzien. Maak de belangrijkste keuzes vooraf: cremeren of begraven, kerkelijke plechtigheid of niet? Als je erover spreekt, dan voel je vanzelf aan of je naasten zelf nog een persoonlijke invulling aan je afscheid zouden willen geven. Hoeveel marge laat je voor hen? Besef dat het invullen van de details onderdeel kan zijn.

Je hebt altijd vrije keuze

En dan nog dit: weet dat je altijd zelf mag kiezen wie de uitvaart verzorgt. Zelfs al krijg je een naam of een lijst met begrafenisondernemers van de verzekeraar, dan hoef je daar niets mee te doen. Dat laatste geldt ook voor ziekenhuizen, homes of andere zorginstellingen, die ongetwijfeld behulpzaam zijn bij het regelen van een uitvaartondernemer. Aardig aangeboden allemaal, maar niet nodig, je nabestaanden kiezen zelf.

Contacteer ons

Uitvaartverzekering afsluiten